Navigation:    
Start  >  Blog 
> 17. november 2010
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Rapport fra UIAA Safety Commission Onsdag, 17.11.10

Herefter var turen kommet til Safety Commission (SafCom), men da denne kommissions præsident ikke var til stede tog Mike Mortimer over i stedet. Størstedelen af SafComs arbejde består i at udbygge og vedligeholde de mange sikkerhedslabels, der gennem tiden er udviklet i SafCom. I det forgangne år har man specielt fokuseret på udbygningen af de eksisterende tests for klatreseler samt klatrerebenes opbygning og deres muligheder for at opfange ryk, ligesom man har studeret nærmere, i hvilket omfang sikringsbolte korroderer i kystnære omgivelser. Årets nye emner har været tests af taljer, crash pads og snespyd. De mange eksisterende sikkerhedslabels og den konstante tilgang af både nye områder og ditto labels har gjort det nødvendigt at reorganisere de eksisterende arbejdsgrupper og forbedre kommunikationen mellem disse. Som forlængelse heraf har man set nødvendigheden i at forbedre videregivelsen af informationer, både direkte til klatrere og bjergbestigere, men også ved at videregive nye opdagelser direkte til andre kommissioner når informationen kan være relevant. Endvidere har man arbejdet på at give kommissionens erfaringer videre til nye markeder for klatreudstyr, især i Mellemøsten og Sydafrika.
Konkret er der i september indeværende år kommet reviderede standarder for dynamiske klatrereb (UIAA 101) og rebbremser (UIAA 129), hvilke kan findes på SafComs nyudviklede database på UIAAs hjemmeside. Denne bliver i stigende grad brugt til helt friske opdateringer, hvorfor man for nylig har lagt en mulighed ind for at tilbagekalde produkter, der muligvis kan være behæftet med fejl. Man kan nemlig nu let finde frem til et givet produkt ved at indtaste søgekriterier for type, produktår, mærke, produktionssted samt et åbent felt for produktnavn. Endvidere kan man sætte kryds i et felt for at finde informationer om produkter, der er mere end fem år gamle. Endelig er man gået i gang med samle alle relevante informationer fra SafCom ude på nettet, en dokumenthåndtering, der foreløbig kun foreligger i en beta version.
Totalt set er antallet af Safety Labels steget med ca. 12% i forhold til sidste år, og er nu kommet op på 1.829 labels, udstedt til 57 producenter fra 18 nationer. I de seneste år har UIAA SafCom også været direkte til stede på de store udstyrsmesser i Friedrichshafen og Salt Lake City, hvilket i 2009-2010 har medført 11 nye producenter, der har fået tildelt et Safety Label, fordelt med seks i Europa, tre i Nordamerika og et hver til Mellemøsten og Sydamerika.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.