Navigation:    
Start  >  Blog 
> 19. november 2010
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Rapport fra UIAA Youth Commission Fredag, 19.11.10

Fredag 19.11.10 - Rapport fra UIAA Youth Commission
Som den sidste af de klassiske bjerg-kommissioner var vi nu nået frem til Youth Commission (YC), hvis rapport blev fremlagt af kommissionens præsident Anne Arran. Youth Commissions mission er at opmuntre, støtte og repræsentere udvikling af bjergbestigning og klatring blandt børn og yngre på alle niveauer gennem træningsprogrammer, projekter og events, med fokus på sociale aktiviteter og uddannelse med henblik på at give en sund livsstil og respekt for miljøet.
De årlige Global Youth Summit events fandt denne gang sted i FYR Makedonien og omkring Kazbek, og man kunne her bemærke en tendens til, at de deltagende medlemmer kom fra de nærmeste nabostater, som udtryk for at man tilsyneladende ikke længere var så villig til at rejse en længere distance for at deltage i disse fælles bjergaktiviteter. Disse fælles lejre blev dog afviklet som planlagt med masser af sociale aktiviteter i bjergene, hvor ungerne fik en god indførsel i de mangfoldige aktiviteter der kan finde sted i bjergene. Man gør fra YCs side gerne en indsats for at skaffe flere deltagere til disse aktiviteter, og man vil specielt følge op over for nye medlemslande og supporter UIAA Office for at skaffe nye medlemmer, ligesom man giver vejledning om finansiering og hjælp til etablering af gode partnerskaber.
I det sidste års tid har man haft et frugtbart samarbejde med ARISF, en international organisation for sportsgrene, der ikke deltager i de Olympiske Lege, og i januar havde ARISF givet support til et træningsseminar i Saas Grund for unge isklatrere i nationale landshold, med instruktion af de schweiziske isklatretrænere. For det kommende år kan man fortsat indsende tilbud med invitationer til sit lokale Global Youth Summit i 2011, ligesom der bliver afholdt en ungdomsfestival i Khumbu med en række aktiviteter, der vil blive offentliggjort senere på året. For 2012 har man i støbeskeen at afholde et kursus for dommere og rutebyggere ved isklatring, ligesom der vil blive afholdt et træningsseminar for ungdomsledere.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.