Navigation:    
Start  >  Blog 
> 4. juni 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  The Jacket på DVD Mandag, 04.06.12

Lige siden jeg flyttede hjemmefra i 1983 har jeg levet lykkeligt uden at have TV i min lejlighed, idet jeg derved har fraskrevet mig muligheden for at have denne tidrøver inden for mine fire vægge. Bevares, i lang tid savnede jeg at se dagens TV-avis, men det behov dækkede jeg via mit avisabonnement, og de sjældne gange der var en film, jeg havde lyst til at se kunne jeg jo gå i biografen. Men da jeg senest skiftede computer bemærkede jeg, at der nu fulgte et DVD-drev med, og så tænkte jeg, at jeg måske kunne se DVD-film på computerskærmen. Det skete dog ikke med det samme, for jeg vidste trods alt, at DVD-skiver var kodet til forskellige regioner, og jeg derfor sandsynligvis ville komme hjem med en DVD, jeg slet ikke ville kunne spille her i Danmark. Men sidste år var jeg i Birmingham og kom her forbi en butik, hvor de solgte brugte DVD'er til få pund, og jeg vurderede at jeg da godt kunne ofre et par pund for eksperimentets skyld, og nu ser jeg DVD-film en to-tre gange om året.
Det er så typisk film jeg tidligere har set i biografen, og som jeg gerne vil have et gensyn med, men en af de film, jeg købte sidst jeg var der, var filmen The Jacket, som jeg blev lokket til at købe ved et interessant forsidebillede af en fyr i en spændetrøje, der nærmest dækkede hele kroppen. Filmen begynder dog med en amerikansk soldat i Golfen, der efter en gestus af venlighed bliver skudt af en irakisk dreng, men mirakuløst nok overlever. Filmen klipper så til en råkold vinterdag i Vermont, hvor han vandrer op ad en landevej i retning mod Canada, bliver taget op af en bil, som efterfølgende bliver standset af politiet. Og klipper så igen til en retssal, hvor han bliver dømt til mental behandling. Scener, som ikke umiddelbart har nogen sammenhæng, eller noget med hinanden at gøre, og vi finder hurtigt ud af, at hovedpersonen Jack har fået hukommelsessvigt efter at være blevet skudt, og det så er lægernes opgave at finde ud af, hvem han er. Mens vi som tilskuere forsøger at finde hoved og hale i de brudstykker, som filmen er stykket sammen af.
Egentlig er det ikke en film, der er egnet til DVD, for det kræver fuld koncentration at kunne holde styr på brudstykkerne, en koncentration man kun kan få i biografens halvmørke, hvor man ikke bliver adspredt af alle mulige andre ting. Og spændetrøjen var mere et sympol på behandlingen end et egentligt blikfang. Så hvis ikke man har andet at tage sig til, er filmen vel god nok!
         
www.imdb.com

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.