Navigation:    
Start  >  Blog 
> 6. august 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Kedelig dansk OL-dækning Mandag, 06.08.12

Nu har de 30. moderne Olympiske Lege holdt på i en uge i London, men for mit vedkommende er jeg allerede stået af. OL har altid stået som noget specielt for mig, omgærdet af den særlige aura, som kun disse sportspræstationer ved OL kan bringe. Samt ikke mindst, at OL i princippet er åben for alle, der bare er god nok i sin sport. Men selv om man er god nok til OL behøver det ikke at betyde at man er god nok til dansk TV og radio, som tilsyneladende er noget speciel i sine udvælgelseskriterier. I den forudgående tid havde sendefladen været besat af kvindehåndbold, tennis, fodbold samt ikke mindst Tour de France, og selv om der nok er nogle stykker, der synes at disse sportsgrene er ekstremt spændende gælder det altså ikke mig, og her ved OL havde jeg håbet på at opleve nogle dyster i sportsgrene som atletik eller rosport. Jeg husker jo stadig hvor medrivende guldfirerens præstation var ved OL i Athen for otte år siden, selv om jeg kun hørte om det i radioen og først senere så det på TV.
Men nu tilhører jeg det begrænsede mindretal, der ikke selv har fjernsyn i privaten, og som derfor er nødt til at lukrere på andre hvis jeg ønsker at se TV. Hvilket vel egentlig ikke burde betyde så meget, da DR reklamerede med, at der ville være OL-radiodækning døgnet rundt. Og måske der var det. DR havde ryddet det meste af P3-sendefladen til OL, men de studieværter, der skulle repræsentere OL var decideret tåkrummende at høre på og gav det indtryk, at det var dem, der var stjerner her i foretagendet, og ikke nogle tilfældige atleter i London. Så efter tre dage gav jeg op, for det her var simpelt hen ikke værd at lytte til.
Måske det var bedre på TV, men de klip jeg havde mulighed for at se var - vel egentlig ikke overraskende - 'bare' håndbold og cykling. Som om vi ikke havde set rigeligt af den slags i de forgangne måneder. Men en smule atletik fik jeg dog hørt, nemlig da DR afbrød en radioavis i tolv sekunder så vi kunne høre Usain Bolt vinde guld i 100m løb for mænd.
Men selv om DR skuffede var der heldigvis aviserne at falde tilbage på. Måske ikke så meget for de seneste nyheders skyld, men med avisens fordel, at nyheden kan blive sat ind i en sammenhæng af velinformerede journalister, og derved give god baggrundsinformation, hvilket TV og radio kun sjældent har tid til.
Interessant var det at læse om den sydafrikanske benambuterede løber Oscar Pistorius, der på atletikstadion i London stillede op på 400-meteren på lige med de andre løbere, der alle havde deres ben i behold. Det havde ellers skabt meget debat, da mange påstod at hans proteser gav ham en fordel ved løbet, som de andre løbere ikke havde. Men sportsdomstolen CAS underkendte protesterne og gav Oscar lov til at stille op ved OL. Og han har nu kvalificeret sig til semifinalen med en tid på 45,44!


Oscar Pistorius. Foto: James Cassimus/Ossur.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.