Navigation:    
Start  >  Blog 
> 13. november 2013
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Kunsten stiger! Onsdag, 13.11.13

Nu var det jo slet ikke meningen, at jeg var kommet her til New Jersey bare for at gøre mig klog på mulighederne for at tage til Delta næste år. Forrige år havde jeg ganske vist besøgt John i Trenton, og det havde været ganske hyggeligt, men det var nu halvandet år siden, så jeg mente det var på tide at besøge ham igen. Og her i forgangne weekend havde jeg et par gode dage med John. Mandagen var Veteran's Day her og dermed også en helligdag, så tirsdag skulle John arbejde igen. Jeg havde jo hørt meget godt om Philadelphia, men aldrig været der, så det ville jeg bruge tirsdagen på. Men da det tirsdag blot var et koldt, klamt og overskyet vejr kunne jeg lige så godt bruge dagen til lidt shopping.
Allerede i dag skulle jeg så hjem igen, men da jeg først skulle hjem om aftenen kunne jeg bruge dagen til at se lidt mere til Philadelphia, da vejret i dag var koldt, men usædvanlig klart, så igen tog jeg toget til Philadelphia knap en time borte. John havde anbefalet mig at stå af ved Suburban Station og herfra slå et slag ned ad Benjamin Franklin Parkway, da der her var en række interessante museer. Og nu plejer jeg jo ikke at være nogen speciel museumshaj, men det ville da være et godt sted at starte. Jeg fandt hurtigt frem til denne Parkway og kom snart til en stor rundkørsel med et interessant springvand, der nærmest var det lokale pendant til Gefionspringvandet hjemme i København. Swann Memorial Fountain hed springvandet her, og det var tilegnet de tre floder, der kendetegner Philadelphia: Delaware, Schuylkill og Wissahickon, hvorfor springvandet også blev kaldt The Fountain of Three Rivers. Det var tydeligt nok, at det var blevet et koldt vejr, for i stillestående vand var der begyndt at danne sig is, og på nogle af skulpturens granitblokke var der dannet et hel række af istapper. Selv om der var brølende solskin var jeg i mit stille sind taknemmelig for, at John havde lånt mig sin vinterfrakke!
John havde anbefalet mig at se enten Philadelphia Museum of Art eller The Barnes Foundation, og da sidstnævnte lå nærmest gik jeg derind, derudover er jeg jo ikke den ivrige hund efter kunstudstillinger. Men det fik jeg nu alligevel, for Barnes Foundation skulle vise sig at være en privat samling af kunstværker, der var blevet gjort offentlig tilgængelig. Dr. Albert C. Barnes havde i 1920rne før fremkomsten af antibiotika skabt en formue på et antiseptisk sølv-produkt, og da han kort før krisen i 1929 solgte firmaet omsatte han fortjenesten i kunst. Det var godt nok ikke min store interesse at se på skilderier med småfede piger, men det var jo in dengang, modsat i dag hvor alle skal være så skinny. Næste gang vil jeg nok vælge byens kunstmuseum!


Swann Memorial Fountain, Logan Square, Philadelphia

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.