Navigation:    
Start  >  Blog 
> 16. maj 2018
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Ad omveje til København Onsdag, 16.05.18

Min lille miniferie i Tyskland var nu overstået, og det var tid til at rejse hjem igen. Men det blev mere besværligt end jeg havde regnet med, selv om jeg vel egentlig tog fra Romano i passende tid. For der ventede en del ved stoppestedet for bussen ind til S-banestationen, og det plejer jo at være et godt tegn, for så er det nogen tid siden at den forrige bus var kørt. Men det kunne også betyde at bussen var forsinket. For det var den, og da den endelig kom var midterpartiet fyldt op med barnevogne, og altså ikke bare to, som ellers er max her i København. Tilsyneladende havde der været problemer med at få læsset alle disse barnevogne. og det kunne så være forklaringen på, at bussen var forsinket. Nå, men jeg fik da kæmpet mig forbi barnevognene og fandt oven i købet en siddeplads nede bagved, og så kunne bussen jo bare køre. Men jeg var ikke den eneste der skulle om bord, og selv om jeg jo ikke er særlig mobil var der andre, der havde større udfordringer med at komme forbi barnevognsspærringen, så der blev masser af ventetid ved de mellemliggende stoppesteder. Fremme ved Bahnhof Spandau kunne jeg regne ud, at S-toget lige var kørt, for det tog sin tid inden mit tog kørte. Med det resultat at jeg først var ved Hauptbahnhof fire minutter efter at min bus var kørt.
Hjem skulle jeg dog, for jeg havde en vigtig aftale i relation til Jobcentret den næste dag. Heldigvis var jeg nu ved hovedbanegården, så jeg gik til billetsalget for at høre om jeg kunne købe en togbillet hjem. Og overraskende nok var der stadig penge nok på mit kort til at betale de 153 €, som turen kostede. Jeg vidste jo godt at det er noget dyrere at køre med toget end med bussen, men tre gange mere havde jeg ikke helt regnet med. Nå, men jeg fik også reserveret siddepladser med ICE direkte til Hamburg (via Bahnhof Spandau) og herfra med en IC forbindelse videre til København. Så kunne jeg i hvert fald slappe af til Hamburg, som notorisk er problematisk ved togskift. Mit tog kørte til perron, men der hvor min vogn skulle holde holdt vogn 82, og jeg havde plads i vogn 62, sandsynligvis i et andet togsæt. Jeg spurgte togføreren om det var planen, at vogn 62 ville blive koblet på her, og det bekræftede han. Men få minutter senere kørte toget pludselig og uden varsel!
Op til informationskontoret, men de kunne ikke forklare det skete. Men de kunne da give mig oversigt med en alternativ forbindelse med en RegionalExpress til Flensburg og en dansk Intercity videre derfra. Og hun rådede mig til at tage afsted med første tog tyve minutter senere, da der ofte var forsinkelse på linien. Tak for tippet. Jeg kom til Flensburg og ventede en time der. Så kom toget til København, og ganske rigtigt var tilslutningen fra Hamburg forsinket, så hvis jeg havde regnet med køreplanen ville jeg blot have stået på Flensburg med en lang næse. Nu kom jeg dog af sted mod København, men i Kolding blev der sagt i højttaleren, at der på perronens modsatte side ville komme et tog mod København, således at jeg ikke ville behøve at skulle over Fredericia, men i stedet kunne køre direkte over Taulov. Og da jeg blev kontrolleret i det nye tog blev jeg anbefalet at skifte i Odense, for der ville der komme et lyntog på perronens modsatte side, som ville bringe mig til København en halv time tidligere. Så i den sidste ende kom jeg til København lidt over kl.22, kun tre timer forsinket i forhold til bussen.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.