Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 27. februar 2012
 
 Uploaded 27-02-12  

Seneste nyheder:

27. februar 2012 Gradvis introduktion af Hallandsleden
  Jeg har nu i noget over ti år regelmæssigt foretaget vandreture sammen med Allan, også kendt under navnet Piv, men ud over at min fornemmelse siger mig, at vi er ved at vokse fra hinanden har der også været tiltagende forskelle i, hvilket udbytte vi hver især ønske af en fælles vandretur. Den første vandretur vi lavede sammen var på Skåneledens centrale dele gennem Söderåsen, og Allan har haft det fint med fortsat at blive hængende på Skåneleden, mens jeg var mere interesseret i de mere udfordrende skove længere nordpå, specielt i takt med at jeg skruede ned for mine aktiviteter i bjergene.
Inspireret af en tv-udsendelse fra Lappland ytrede Allan dog at han gerne så, at jeg tog ham med til Lappland en dag, hvor jeg selv vandrede en del i 80'erne. Og jeg ville da også gerne tage ham med til Lappland, men en forudsætning ville naturligvis være, at man selv var i stand to at bevæge sine fødder gennem landskabet, hvilket på daværende tidspunkt ville være en for stor udfordring for ham. Jeg begyndte derfor på mit store projekt 'Sverige på langs', hvor vi skulle vandre nordpå fra Skåne og for Allans vedkommende gradvist vænne sig til de mere udfordrende landskaber. Men selv om han ganske vist syntes at udfordringen var spændende var han ikke rigtigt i stand til at bevæge sig ubesværet gennem skovene længere nordpå, og på nuværende tidspunkt er han i sin deltagelse gået i stå et sted i Värmland.
Den nemme løsning ville så være at lave ture sammen længere sydpå, men jeg havde i mellemtiden fået græsset det meste af Skåneledens stinet ned, og jeg har aldrig været til sinds at gentage en tur, når nu der er milevis af km stinet jeg ikke har vandret, men jeg så også problemerne med at hive Allan ud på ture han ikke var til sinds at træne sig op til.
Men efterhånden har vi fundet et alternativ, nemlig den 380 km lange Hallandsleden, der går fra Koarp på Skåneleden til den mødes med Villmarksleden udenfor Göteborg.
Jeg har på nuværende tidspunkt vandret to etaper på denne sti, og månedens galleri beskriver den sydligste etape fra Ekegården til Knäred - den sydligste dagsmarch fra Koarp til Ekegården er dog tidligere omtalt i et andet galleri her på sitet!
Februar måneds galleri:  En tur på Hallandsleden



  Tidligere nyhedsbreve:
29. januar 2012 På opdagelse i Valle de Colorado
2011 Nyhedsbreve 2011