Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 15. november 2022
 
 Uploaded 15-11-2022  

Seneste nyheder:

15. november 2022 For enden af Jakobsvejen
  Da jeg i august 2019 endelig havde mulighed for at bruge en uge på at besøge Alfredo i sit hjem efter at han havde besøgt mig to gange var det indlysende at vi måtte benytte lejligheden til at se hvad hans by Vigo og den øvrige del af Galicien havde at byde på. For rent naturmæssigt havde Vigo og Galicien ganske meget at byde på da jeg hurtigt udvalgte nogle vandreområder som det kunne være spændende at kigge nærmere på ved lejlighed. Omend det ikke blev denne gang da jeg ikke var så godt gående og afventede en knæoperation, som skulle finde sted to måneder senere.
Men Galicien havde meget andet at byde på end 'blot' de naturmæssige oplevelser. For ligesom Portugal havde Galicien gennem tiderne også været præget af ufred, hvilket havde medført at der rundt omkring i egnen ikke bare var opført mange kasteller og forsvarsværker men også andre betydningsfulde bygningsværker. Santiago de Compostela var oprindeligt mest kendt for at huse graven efter apostlen Sankt Jakob den Ældre, og i den forbindelse opførte man i middelalderen katedralen, som gav byen sit navn.
Selv om jeg var ved at gøre klar til den knæoperation jeg skulle gennemgå blot to måneder senere og derfor ikke længere var så mobil som jeg var vant til, benyttede jeg mig naturligvis af chancen til at besøge Alfredo, og i løbet af den uge havde vi mulighed for at besøge flere af Galiciens turistattraktioner. Vel nok den mest kendte attraktion var katedralen Santiago de Compostela, som i dag mest er kendt som slutpunkt for den lange pilgrimsrute Jakobsvejen, som med udgangspunkter på den franske side af Pyrenæerne fører til katedralen.
Jeg havde ganske vist tidligere vandret etaper på den svenske version Pilgrimsleden, der fører fra Vänern i Sverige til Nidaros nær Trondheim i Norge, men forventede dog ikke at skulle (eller kunne) vandre en stump af den pilgrimsrute, men Santiago de Compostela ville nok alligevel være et besøg værd - selv om jeg ikke var særlig religiøs.
Og det blev en overraskende god tur, specielt fordi jeg lavede den sammen med Alfredo, som kendte mig fra dengang jeg var bedre gående. Og det var heller ikke så ringe at komme her når jeg var halvvejs handicappet, for på de mange andre pilgrimsvandrere kunne det opfattes som om jeg havde en særlig legitim grund til at besøge dette sted.
Så følg mig på en tur til Galiciens hovedstad og vel nok vigtigste by: Santiago de Compostela.
November måneds galleri: Santiago de Compostela



  Tidligere nyhedsbreve:
3. november 2022 Bjergbestigning med knæproteser
24. september 2022 Ad luftvejen til Anga Simbari
21. august 2022 Fra løbetur til travetur
21. juli 2022 Trilogien i Valais afsluttes
2. juni 2022 Nabolagets vandremuligheder
7. maj 2022 Videre mod Torsby fra syd
17. april 2022 Bjergbestigning for bjergelskere
10. marts 2022 Forårsfornemmelser
17. februar 2022 Tredje bestigning under bivuakturen i nordlige Wallis
14. januar 2022 Efter Mercedario og San Juan
2021 Nyhedsbreve 2021.