Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > La Crevasse
 
 Uploaded 06-12-04  
Roccia Nera

La Crevasse    1808m

La Crevasse set fra Sembrancher

La Crevasse set fra Sembrancher (S).

La Crevasse er den yderste top på den lange bjergryg der fra Mont Fort strækker sig ned mod Martigny. Bjerget har sit navn fra en markant spalte der kløver bjerget nær toppen. Set fra nord blot en bule på graten, men mod syd falder bjerget lodret af mod Sembrancher. Adskillige klipperuter på topvæggen med en fantastisk udsigt over dalen.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1325 Sembrancher
Fører: SAC Walliser Alpen bind 2

A) NE-graten fra Col des Planches. 1 time, L, 397hm.
  Fra nord og øst kan La Crevasse bestiges hvor som helst, men denne rute er nok den bedste og har sti hele vejen til toppen.
  Fra Col des Planches, 1411m (bus fra Martigny), følger man en grusvej, der i NE-lig retning fører gennem to store serpentiner op til Col du Tronc (1606m), ½ time. Herfra følger man over 10-15 meter grusvejen mod syd og drejer så til højre op over en lille utydelig sti der snor sig op gennem den lysåbne skov. Stien krydser to større kreaturstier og fører så ind i et tættere skovparti hvor stien bliver mere tydelig. Man når frem til en åben eng og stiger så op over denne til højeste punkt, markeret med en lille radiomast, ½ time. Ialt 1 time i opstigning, 40 min. i nedstigning.

B) Klatring på La Crevasse. 5c-6b+, 25-110m.
  Den SW-vendte topvæg er indrettet med fem boltede klatreruter i en flot og meget eksponeret situation højt over Val de Bagnes. Klippen består af kalk, får masser af sol og trods højden kan væggen i godtvejrsperioder også klatres om vinteren. Tilgang til ruterne finder sted ved nedstigning fra toppen.
  Fra toppen af La Crevasse, 1808m, følger man toppen af væggen mod nord ned til et lille pas, hvorfra man kan stige ned til indstigningen til ruterne. For topo og rutebeskrivelse henvises til klatreføreren "Escalade dans l'Entremont" af Oliver Roduit.

La Crevasse set fra Sembrancher

Interne links:

Egen bestigning af La Crevasse
Bjergbestigning i Wallis/Valais
Eksterne links: