Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Sex de Marinda
 
 Uploaded 14-03-04  
Roccia Nera

Sex de Marinda    2906m

Sex de Marinda med Becs de Bosson i baggrunden set fra Corne de Sorebois

Sex de Marinda med Becs de Bosson i baggrunden set fra Corne de Sorebois (E).

Sex de Marinda er måske det mest dominerende bjerg set fra den nedre del af Val de Moiry, hvorfra bjerget tilsyneladende spærrer dalen af. Takket være sin fremskudte position er der fra toppen en usædvanlig god udsigt over hele Val de Moiry, og da toppen let kan nås fra bagsiden er den et fremragende udsigtspunkt, der dog med urette er noget overset. Det bemærkes at 'Sex' er afledt fra latin 'saxum', hvilket betyder 'klippetop'.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1307 Vissoie og 1327 Evolène
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3

A) SW-ryggen fra Moiry. 2 timer, L, 656hm.
  Dette er den mest nærliggende rute på Sex de Marinda, med god sti langt det meste af vejen.
  Fra dæmningen ved Moiry, 2250m, fører en grusvej op over den vestlige søbred til en gård på Alp Moiry, 2481m, 45 min. Fra gården fører en bred sti videre rundt om Motta Blantse og gennem Les Giettes op til Basset de Lona, passet mellem Sex de Marinda og Diablon, 2792m, 1 time. Nu op over den ikke særlig udprægede SW-ryg til toppen af Sex de Marinda, 15 min. Ialt 2 timer i opstigning, 1 time i nedstigning.

B) SW-ryggen fra Grimentz via Bendolla og Alp Lona. 2½ time, L, 776hm.
  Denne noget længere rute skæmmes i den første del af skiområdet ovenfor Bendolla, men passerer senere gennem det nydelige sølandskab på Alp Lona.
  Fra Bendolla, 2130m (svævebane fra
Grimentz), følger man kørevejen til topstationen for stoleliften på Les Crêts, 2336m. Herfra fører en god sti i let stigning op over Pointe de Lonas NE- og SE-flanker og når således frem til Alpe Lona, 2669m, 1½ time. Man følger stien mod vest et kvarters tid, frem til en vejgaffel hvor man drejer til venstre, krydser tværs over plateauet og stiger så op over adskillige serpentiner til Basset de Lona, 2792m, 45 min. Nu op over den ikke særlig udprægede SW-ryg til toppen af Sex de Marinda, 15 min. Ialt 2½ time i opstigning, 2 timer i nedstigning.

Sex de Marinda med Becs de Bosson i baggrunden set fra Corne de Sorebois

Interne links:

Bjergbestigning i Val d'Anniviers
Generel information om Val d'Anniviers
Eksterne links:

Turistinformation Val d'Anniviers