2004

Sommerferien var også sat noget under pres og nåede egentlig aldrig at komme i gang. Jeg havde regnet med at skulle bruge den første uge på en rebledertur for Dansk Bjergklub, men da turen aldrig blev annonceret på grund af klubbladets forsinkelse måtte jeg nødvendigvis aflyse turen. Modsat året før var vejret i Schweiz i juli koldt, vådt og ustadigt, og da endelig der begyndte at komme lidt varme var ferien forbi. Derfor er det alligevel ikke så ringe at vi kun nåede at bestige fem toppe, idet der ikke var en eneste tørvejrsdag hvor vi ikke var i bjergene. Regnvejsdagene var dog i overtal, og jeg fik undervejs et helt andet og mere positivt billede af at ligge over i Zinal.

Resten af årets ture ligger mere i småtingsafdelingen. Jeg var blevet hyret af en gruppe til at hive dem op på et bjerg, men på grund af tidligt snefald måtte jeg med dags varsel flytte turen fra Hochkönig til Karwendel hvor sneen ikke ville være det samme problem. I stedet regnede det en del af tiden, og det var vist mere et held at vi overhovedet fik besteget en top.

Endelig var jeg en weekend i oktober/november nede og besøge Christoph som jeg ikke havde set i fem år, og her kunne der lige blive tid til en enkelt endagstur til bjergene. Afgang fra München før solopgang, og to timer senere var vi klar til opstigning. Tempoet var højt, men vi havde jo også meget at skulle nå, og nåede faktisk at bestige to bjerge på vores lange kamvandring. En heftig nedstigning og et lift bragte os til Tegernsee, og kl. syv om aftenen var vi hjemme hos Christoph igen. Det må være fedt at bo så tæt på bjergene.

Udsigt mod Sabalan Kuh - næsthøjeste bjerg i Iran.   På vej ad graten fra Halserspitz mod Blaubergschneid i Mangfallgebirge.

Bjergture 2004:
Iran (maj)
Zinal (juli)
Karwendel (september)
Mangfallgebirge (november)
Bjergbestigninger 2004:
Ukendt (Alvarez)
Ukendt (Sabalan)
Kouh Soffeh
Corne de Sorebois (3. best.)
Bouquetins
Bishorn (3. best.)
Bella Tola
Rothorn
Grosser Solstein
Halserspitz
Blaubergschneid