Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Corno Nero
 
 Opdateret 18-02-05  
Roccia Nera

Corno Nero    4321m

Corno Neros nordflanke set fra Ludwigshöhe S-flanke

Corno Neros nordflanke set fra Ludwigshöhe S-flanke (N).

Corno Nero er den højeste top på rent italiensk territorium og er nok den mest spændende af de mindre Monte Rosa-toppe på den italienske side af massivet. Corno Nero kaldes også Schwarzhorn på den schweiziske side af grænsen og er den nærmeste top til bivuakhytten på Balmenhorn. Den mest interessante rute er den fine lille nordflanke, der kan laves på mindre end en time herfra.

Førstebesteget: 1873 (N-flanken)
Kort: Blad 294 Gressoney
Fører: SAC Walliser Alpen bind 4

A) S-graten fra Rifugio Gnifetti. 2 timer, WS, 710hm.
  Den mest indlysende og direkte rute fra Rifugio Gnifetti. Velegnet nedstigningsrute i forbindelse med en overskridning fra nord.
  Fra Rifugio Gnifetti, 3611m, stiger man mod øst ned på det store firnfelt og stiger her mod nord. Man fortsætter i samme retning ud på Ghiacciaio del Lis, passerer Piramide Vincent og stiger bag denne op i passet mellem Piramide Vincent og Corno Nero, Colle Vincent (4087), 1½ time. Herfra stiger man op over sneflanken mod foden af klippegraten, som man følger op over ikke for fast klippe til en lille snedækket fortop. Herfra fører en kort snegrat og enkelte klipper til højeste punkt, 1 time. Ialt 2½ time i opstigning, 1½ time i nedstigning.

B) N-flanken fra Balmenhornbiwak via Zurbriggenjoch. 40 min, WS, 154hm.
  Dette er nok den mest lønnende rute på Corno Nero, og et indlysende valg fra bivuakhytten på Balmenhorn.
  Fra Balmenhornbiwak, 4167m, stiger man mod nordøst, omgår først Corno Nero venstre om og holder så til højre op i retning mod Zurbriggenjoch, passet mellem Corno Nero og Ludwigshöhe. Umiddelbart før passet drejer man skarpt til højre og stiger op over et kort men stejlt snehæng til den ikke særlig udprægede snesadel mellem de to pillarer. Fra sadlen når man mod venstre højeste punkt på få minutter. Ialt 40 minutter, ½ time i nedstigning, 2 timer fra Rifugio Gnifetti.

Corno Neros nordflanke set fra Ludwigshöhe S-flanke

Interne links:

Balmenhornbiwak
Bjerghytter
Egen bestigning af Corno Nero
Eksterne links:

Turistinformation Zermatt