Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  USA  > Texas
 
 Uploaded 10-09-08  

Bjergbestigning i Texas

Beliggende i det store bækken ned mod den mexicanske golf er stort set hele Texas fladt som en pandekage, og selv blandt mange texanere er der en udbredt opfattelse af at der ikke findes bjerge i Texas. Men der findes en enkelt undtagelse, for i det vestligste hjørne, helt oppe ved kanten af New Mexico, findes Guadalupe Mountains, et lille bjergmassiv som rummer statens højeste punkt. Bjergene her er ganske vist ikke høje, men de rejser sig stejlt fra den omgivende slette og giver derfor et temmelig imponerende indtryk fra den øde prærie.

Udsigt over den texanske prærie
fra Guadalupe Mountains


Ud over Guadalupe Mountains findes der mig bekendt ikke egentlige bjerge i Texas, omend der hist og pist findes klippemassiver af tvivlsom kvalitet, der ganske vist kan byde på muligheder for klatring, men næppe kan tilfredsstille en bjergbestiger.
Højeste punkt er det 2667m høje Guadalupe Peak, som er det eneste bjerg jeg har besteget i Texas. Der findes ganske vist andre interessante bjerge i Guadalupe Mountains, men det er som regel kun Guadalupe Peak selv og det nærliggende bjerg El Capitan som regelmæssigt bliver besteget.
Interne links:

Galleri: Toppen af Texas
Egne bestigninger i Texas
Eksterne links:

U.S. National Park Service