Navigation:    
Start  >  Blog 
> 9. november 2020
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Biden slår Trump Mandag, 09.11.20

I tirsdags var der valg til en række medlemmer i det amerikanske senat og Repræsentanternes Hus - samt ikke mindst den amerikanske præsident, hvor valget stod mellem den fungerende republikanske præsident Donald Trump og den demokratiske udfordrer Joe Biden. Med den notoriske lystløgner Trump og hans ry som sandhedsfornægter var der udsigt til at det ville blive et endog meget spændende valg, som derfor trak et rekordhøjt antal vælgere til urnerne, ligesom der var mange i disse coronakrisetider som valgte at brevstemme i stedet. Hvilket medførte et usædvanligt stort pres på systemet, og først i forgårs havde man tællet stemmer nok op til at der var en præsidentkandidat som havde opnået de nødvendige 270 valgmænd ud af de 538 der skulle fordeles, og derfor blev Biden valgets sejrherre. Hvilket størsteparten af de menige amerikanere accepterede, da det vel kunne afslutte de forudgående fire års kaotiske tilstande.
Naturligvis kom det ikke som nogen overraskelse at republikanerne havde en anden opfattelse, hvilket ses af følgende citater fra New York Times: Trumps kampagnestab sagde at de fortsat ville søge de retmæssige udfordringer, og Trump selv udsendte en erklæring, i hvilken han ville “not rest until the American People have the honest vote count they deserve and that Democracy demands.” Newt Gingrich, den tidligere talsmand for republikanerne i Huset og en af Trump's mest standhaftige supportere, insisterede grundlæggende på at medierne had jumped the gun and declared a winner in the race before recounts had started and legal challenges had unfolded. Tilsvarende opponerede senator Josh Hawley fra Missouri mod lørdagens resultat af præsidentvalget. “The media do not get to determine who the president is. The people do. When all lawful votes have been counted, recounts finished, and allegations of fraud addressed, we will know who the winner is.” Omend en af de første udtalelser fra en republikansk lovgiver kom fra Fred Upton fra Michigan, der bekræftede en sejr for Biden: “I am raising my hand and committing to working with President-elect Biden.” Utahs senator Mitt Romney, der var nomineret som præsidentkandidat for republikanerne i 2016, udtrykte sin egen lykønskning for Mr. Biden og Ms. Harris, idet han refererede til deres titler som “president-elect” og “vice president-elect” i sin erklæring på Twitter: “We know both of them as people of good will and admirable character. We pray that God may bless them in the days and years ahead.” Og Jeb Bush, den tidligere guvernør for Florida, der var stillet op mod Mr. Trump i det demokratiske primærvalg i 2016, sagde at det var tid til at hele de dybe sår og tilføjede at han ville ville håbe for Mr. Bidens succes dermed.
Og hvad lavede den afgående præsident så på det tidspunkt hvor alt var ved at falde sammen om ørerne på ham? Tja, efter Biden blev udråbt til kommende ny præsident lagde Trump låg på, tog ud for at spille golf i sin egen golfklub og ville ikke udtale sig til medierne. Og i går ønskede den tidligere republikanske præsident George W Bush Biden held og lykke - han kendte Biden som en god mand. Hvorimod Trump stadig var tavs.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.