Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 29. februar 2016
 
 Uploaded 29-02-16  

Seneste nyheder:

29. februar 2016 På jagt efter nye lejrpladser
  Jeg har jo siden starten af 80'erne foretaget mine lange vandreture i Lappland, hvor jeg ikke havde vanskeligheder med at planlægge en tur på over 200 kilometer, og heller ikke havde problemer med at tage mad med til det. Omend det jo naturligvis ikke var altid jeg havde tid til at lave sådanne langvarige ture, ligesom det jo heller ikke var altid at vejret var med på den idé.
Som jeg i løbet af 90'erne blev gradvist mere arbejdsramt og ikke længere havde den tid det krævede at lave disse lange vandreture fik jeg derfor mere behov for at kunne supplere med kortere vandreture, ofte bare en weekend, og til så korte ture ville der som regel ikke også være tid til lange togture mod målet. Med det resultat at jeg også fik behov for at lave korte vandreture i nærområdet.
Jeg havde allerede i 1980 eksperimenteret med overnatningsture i Gribskov, og havde efterhånden fundet en god lejrplads her. Men da jeg efter nogle år havde været der lige lovlig menge gange var jeg begyndt at kende stedet lidt for godt, så jeg begyndte så småt at se mig om efter et alternativt sted, og mit blik faldt blandt andet på Tisvilde Hegn.
I 90'erne havde jeg to gange været heroppe på weekendtur med de andre spartanere fra løbeklubben Sparta, hvor vi havde overnattet på Sankt Helene-centret og trænet løb i skoven, og en weekend havde jeg besøg af Joachim fra Braunschweig, hvor vi efter en overnatning i Gribskov var kørt til Tisvilde Hegn for at gå en god tur.
Så det var naturligt at jeg i første omgang tænkte på Tisvilde Hegn da jeg skulle finde en lokalitet for en alternativ lejrplads til Gribskov, og da jeg i januar 2007 havde tid til det på et tidspunkt, hvor der stort set ikke ville være andre mennesker i skoven valgte jeg at bruge en fridag på at tage op til Tisvildeleje og ikke bare gå en tur i skoven, men også se lidt på mulighederne for også at etablee en lejrplads her.
Så denne gang er det ikke de store spændende oversøiske steder der danner grundlag for denne måneds galleri, men en mere simpel lang halvdags tur i det nordsjællandske.
Februar måneds galleri: En vinterdag i Tisvilde  Tidligere nyhedsbreve:
25. januar 2016 Iran på vej mod et nyt turist-boom
2015 Nyhedsbreve 2015.