Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 24. januar 2017
 
 Uploaded 24-01-17  

Seneste nyheder:

24. januar 2017 Gallerierne får en chance mere
  Med starten af 2017 begynder jeg på et nyt firår med gallerier her på ViaAlpina, og egentlig havde jeg forestillet mig, at efter 16 år med nye månedlige gallerier her på siden var det vel på tide at standse disse nye gallerier, da det vel er begrænset hvor mange nye oplevelser jeg af kropslige årsager kan viderebringe her på siden, ligesom jeg indtil videre af tekniske og økonomiske årsager nok ikke får mulighed for at konvertere de mange skattede bileder jeg har fra min tid som flittig fotograf i alverdens bjergegne med diapositiver i kameraet.
Men da det i de seneste måneder er gået overraskende godt fremad på det kropslige plan, dels fordi jeg nu bryder mere regelmæssigt og dels fordi det indtil nu har været en mild vinter og jeg derfor har kunnet løbe mere end jeg har gjort i de tidligere vintre, er det da ikke helt utænkeligt at jeg om måske få år kan foretage nogle lidt mere spændende ture end jeg gør i dag.
Så når jeg nu ønsker at fortsætte med mine gallerier her i 2017-2020, hvad skal jeg så vælge at vise billeder af når nu jeg ikke har digitaliserede dias nok til at vise billeder fra en af de mange bestigninger jeg foretog før den digitaliserede tidsalder? Og specielt her om vinteren hvor jeg sjældent bevæger mig udenfor en dør?
Løsningen bliver at lave nogle kombinerede gallerier med enkelte billeder fra flere ture, og jeg starter derfor i første omgang med en halv snes billeder fra de første ti år jeg tog billeder med spejlreflexkamera. Ganske vist havde jeg i de foregående fem år fra 1975 til 1980 haft et lommekamera, men kvalitetsmæssigt var disse billeder ikke meget at skrive hjem om, selv om de trods alt leverede et enkelt galleri fra en tur til Norge i 1975.
Men i 1980 fik jeg så mit første spejlreflexkamera, og sidenhen har mine billeder absolut været gode nok, selv om den digitale revolution ved årtusindeskiftet gjorde, at efter en overgangsperiode har jeg ikke rigtigt haft mulighed for at skaffe digitaliserede billeder fra de første 23 år. Det ytrer sig også ved, at jeg til dette galleri ikke har haft mulighed for at vise billeder fra det første år, 1980, da ingen af de billeder jeg tog det år er tilgængelige i digitalt format i dag.
Så 1981 er derfor repræsenteret med to billeder, mens jeg for resten af 80erne har udvalgt et enkelt billede, som ofte har været en del af et galleri, jeg har bragt i løbet af de første 16 år jeg har opereret ViaAlpina, mens der hist og pist også er billeder, der ikke har et tilsvarende galleri, hvilket skyldes den manglende digitalisering. På et tidspunkt følger der så en tilsvarende serie fra de følgende ti år, men mon ikke først den kommer i januar 2018?
Januar måneds galleri: De første 10 år med kamera  Tidligere nyhedsbreve:
2016 Nyhedsbreve 2016.