Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 27. december 2016
 
 Uploaded 27-12-16  

Seneste nyheder:

27. december 2016 Seks år siden seneste hvide jul
  På disse breddegrader har julen altid været forbundet med kulde og sne, men faktum er, at det som regel blot bliver en våd og i hvert fald grå jul, også i forlængelse af den globale opvarmning vi har. Det er seks år siden, nærmere bestemt i 2010, at vi har haft en hvid jul i Danmark, så derfor har jeg i denne måneds galleri taget udgangspunkt i december 2010.
Men på disse dage omkring årets korteste dag får vi knap nok noget solskin før solen går ned igen, og det er måske derfor at sneen er så eftertragtet, for den kan da give den smule lys som solen ikke kan give os. Og når vi i december har solskin samtidig med at vi har fået sne kan vi få en god lysmæssig oplevelse på et tidspunkt når vi slet ikke venter den.
Og dette indtryk kan blive hængende længe. Jeg tænker ofte på en vinterdag for nogle år siden, hvor jeg var ude og løbe i den snedækkede Dyrehaven, og der var så meget lys at det næsten skar i øjnene. Længe havde jeg forestillet mig at det havde været en vinterdag i februar eller måske januar, både fordi der på det tidspunkt både er mere dagslys og mere statistisk chance for snefald. Men overraskende nok havde denne episode fundet sted i december 2010.
Denne vinter var faktisk den seneste gang at vi havde haft en hvid jul, så derfor tænkte jeg at det kunne være en passende lejlighed til at bringe nogle af de billeder, hvor jeg løber en tur i den snedækkede Dyrehaven i mine flotte turkise tights. Men da jeg var ved at samle billeder sammen til dette galleri fandt jeg ud af, at jeg faktisk kun havde fem billeder fra denne episode.
Jeg måtte derfor finde på noget mere at illustrere dette galleri med, så da det slog mig at disse turkise tights var de første af mange tights jeg havde anskaffet mig gennem årene kunne jeg jo passende supplere med nogle billeder af, hvad disse tights ellers havde været brugt til. Hvilket dog afstedkom nye udfordringer, da de fleste af de ture jeg havde lavet i disse tights var fra dengang jeg stadig brugte mit spejlreflexkamera.
Men alligevel lykkedes det mig at samle ni billeder til dette galleri, for ud over de fem billeder jeg havde fra vinterturen i Dyrehaven havde jeg faktisk også fire ældre dias, som jeg i sin tid havde fået lavet digitalkopier af. Så nyd disse eksempler på, hvad jeg alt har kunnet lave i mine flotte turkise tights fra 1986.
December måneds galleri: Vintersol i Dyrehaven  Tidligere nyhedsbreve:
22. november 2016 Fra Osby til Vesslarp
22. oktober 2016 Stopover i Frankfurt
20. september 2016 Videre fra Lac de Moiry til Bouquetins
19. august 2016 Marathon i over fire kilometers højde
27. juli 2016 50 år med Harrestrup Å
26. juni 2016 En bjergtur jeg stadig burde kunne gennemføre
30. maj 2016 En naturoplevelse i det gamle DDR
28. april 2016 En miniferie til Alperne
22. marts 2016 I Washingtons skærgård
29. februar 2016 På jagt efter nye lejrpladser
25. januar 2016 Iran på vej mod et nyt turist-boom
2015 Nyhedsbreve 2015.