Start  >  Nyheder  > 19. august 2016

Uploaded 19-08-16

Seneste nyheder:

19. august 2016 Marathon i over fire kilometers højde
  På dette tidspunkt for ti år siden var jeg netop ankommet til Manitou Springs i Colorado for at løbe med i Amerika's mest udfordrende løbemæssige udfordring: Pikes Peak Marathon, som består af et marathonløb fra torvet i Manitou Springs op til toppen af det 4299 meter høje Pikes Peak og samme vej ned igen! Jeg havde godt nok tidligere hørt om at der skulle eksistere sådan et løb, men jeg vidste ikke at dette løb fandt sted i Colorado i USA.
Det vidste min løbekammerat Martin Rørdam dog godt, og han inspirerede mig til at forsøge at deltage i løbet, således at vi i fællesskab begge kunne gennemføre den udfordring. Martin var dog en noget bedre løber end jeg, specielt på det tidspunkt hvor jeg næsten havde lagt løberiet på hylden, men det kunne jo aldrig skade at genoptage løbetræningen.
Der var dog kun 1000 løbere der kunne deltage i dette løb, og der var strenge regler for overhovedet at kunne kvalificere sig til at ansøge om en plads, da arrangørerne stort set kun levnede plads til løbere, der havde gennemført marathon'et indenfor de seneste fem år eller i det mindste havde gennemført Ascent'en, hvilket var et tilsvarende løb, hvor man kun løb fra Manitou Springs til Pikes Peak.
Men Martin havde læst sig frem til, at en række andre bjergløb også kunne give kvalifikation, herunder Sierre-Zinal i Schweiz, som jeg havde deltaget i adskillige gange. Tilmeldingen åbnede i Colorado ved midnatstide, og da klokken på det tidspunkt var 08 i København gav det mig ikke problemer med at ansøge om deltagelse inden jeg tog på arbejde, og da jeg få dage senere erfarede at jeg var blevet godkendt til at deltage var nedtællingen sådan set allerede startet for mig. Så skulle jeg 'bare' bringe mig i form til at løbe løbet.
Det var ikke så meget højden på Pikes Peak der skræmmede mig, for jeg var på det tidspunkt nok den dansker der havde besteget flest 4000-meter bjergtoppe i Alperne, og marathon'et som distance havde jeg jo også løbet adskillige gange tidligere, men jeg havde faktisk ikke løbet så meget i de seneste år, og seneste gang jeg havde løbet Sierre-Zinal (i 1998) var jeg faktisk udgået efter 26 km på grund af overophedning, det eneste løb jeg nogensinde var gået ud i.
Så jeg var fysisk ikke specielt motiveret, men nu hvor jeg rent faktisk havde tilkæmpet mig en plads i det seriøse selskab var jeg nærmest tvunget til at deltage og tage med ham til Colorado. Jeg fik derved besteget en lang række bjerge i Colorado, men med disse billeder vil jeg sætte fokus på den sidste træningstur vi foretog sammen i Colorado inden Pikes Peak Marathon.
August måneds galleri: Løb under Hoosier Pass