Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 26. juni 2016
 
 Uploaded 26-06-16  

Seneste nyheder:

26. juni 2016 En bjergtur jeg stadig burde kunne gennemføre
  Efter jeg i 2013 blev ramt af denher blodprop har det meste af min turplanlægning været af midlertidig karakter. Idet jeg indtil videre har accepteret at jeg ikke kan lave det samme som jeg kunne i gamle dage. Men samtidig også har bevaret min overbevisning om, at det tilbageslag som blodproppen gav mig kun har været af midlertidig karakter - og sådan ser jeg stadig på det, selv om der nu er over tre år siden.
Derudover ryger jeg så hver måned ind i det evindelige spørgsmål om, hvilke billeder jeg skal udvælge til denne måneds galleri. For dels er jeg ikke fysisk i stand til at gennemføre bjergture som jeg var i gamle dage - eller blot simple ture, som måske kunne være af interesse for et galleri. Og dels er økonomien jo heller ikke længere i stand til at finansiere en rejseaktivitet som jeg havde dengang.
Jeg har ganske vist masser af billeder fra spændende ture, som det afgjort kunne være interessant at bringe i et galleri, men stort set alle disse ture fandt sted før 2003, hvor jeg ganske vist var meget fotograferende, men alle disse billeder står i min reol som dias, og jeg har aldrig haft råd til at digitalisere disse tusinder af billeder så de kan komme til gavn blandt et nyere publikum.
Men så slog det mig, at selv om min primære bjerginteresse har været de store bjergture er jeg dog så meget realist, at jeg nok ikke kommer på en større bjergtur igen. Mindre kan jo nok gøre det - specielt hvis det ideelle alternativ ikke er fysisk eller praktisk muligt. Og der er jo trods alt ti år før blodproppen, hvor jeg tog digitale billeder. Og hvis jeg fra disse ture kun har kigget på de store ture jeg lavede dengang vil der vel nok være en del mindre ture jeg har digitale billeder fra, og som jeg aldrig har tænkt værdifulde nok til et galleri.
Jeg tænkte så på 2004, hvor jeg lavede en traditionel sommertur til Zinal med Jacob Klaris-Jensen hvor vi sammen kunne udforske hvad der var af bjergbestignings-muligheder der. Der måtte vel være en række ture der, som jeg ikke har tænkt på i galleri-sammenhæng, og det viste sig, at jeg faktisk kun havde bragt billeder fra vores bestigning af Bishorn, så der måtte vel være masser af andre ture fra dengang.
Og det var der. Der første tur jeg faldt over var vores bestigning af Corne de Sorebois, og ved den lejlighed kom jeg også til at tænke på, at en tur som den burde vel egentlig stadig være mulig for mig at lave, selv med min nuværende begrænsede mobilitet. Så den tanke vil ligge i baghovedet på mig når jeg nu præsenterer
Juni måneds galleri: Over Corne de Sorebois til Moiry  Tidligere nyhedsbreve:
30. maj 2016 En naturoplevelse i det gamle DDR
28. april 2016 En miniferie til Alperne
22. marts 2016 I Washingtons skærgård
29. februar 2016 På jagt efter nye lejrpladser
25. januar 2016 Iran på vej mod et nyt turist-boom
2015 Nyhedsbreve 2015.