Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 28. april 2016
 
 Uploaded 28-04-16  

Seneste nyheder:

28. april 2016 En miniferie til Alperne
  I tidligere tider, dengang hvor jeg egentligt havde tilstrækkeligt med penge og ikke så meget tid, men stadig havde sundheden, konditionen og lysten til at kunne koncentrere en alpetur mod 4000m-toppe på blot et par dage, var en forlænget weekend jo nok til at man kunne købe en flybillet til Alperne, leje en bil der og så tage på eventyr.
Netop forårsperioden med de mange skæve helligdage var det ideelle tidspunkt til at tage på en sådan tur, og et af de mest efterspurgte tidspunkter var Himmelfartsferien, da der jo var mange som havde fri om fredagen, og den efterfølgende weekend lå jo lige til højrebenet. Hvis man så kunne tage en dag fri på hver side af Himmelfarten havde man jo næsten en uge til rådighed, og det var en mulighed, der var for god til at forbigå i tavshed.
Selv om Himmelfarten nogle år lå i april og de fleste år i maj kunne netop Himmelfartsperioden ofte give mulighed for at få en tidlig sommertur, og det var nærmest mere reglen end undtagelsen at jeg i 90'erne og ind i 00'erne som regel var på tur til Alperne i Himmelfartsdagene.
Ofte var det ture til Wallis eller Berner Alperne der stod på programmet, dels fordi jeg også dengang havde en speciel interesse i de +4000 meter høje bjerge, og dels fordi disse bjerge var områder, som jeg kendte. For når man vil bestige en 4000'er på blot et par dage er det nødvendigt at man kan følge med i vejrudviklingen og kan planlægge turen uden for meget tidsspilde!
På denne tur var det dog hverken Wallis eller Berner Alpen, der stod på programmet, men Gran Paradiso i Italien. Jeg havde ganske vidst besteget dette områdes højeste top og eneste 4000'er nogle år tidligere, men jeg syntes at dette område havde meget mere at byde på end blot en enkelt top, og derudover var jeg den eneste i vores lille gruppe på fire personer, som allerede havde besteget bjerget, så jeg kunne vel nok bestige bjerget en gang til.
På denne tur havde vi tidsmæssig mulighed for at lave to bestigninger, og den ene af dem har jeg allerede vist her i et andet galleri. Men for at vise hvordan man kan bringe sig i position til at foretage en bestigning på sådan en tidlig forsommerdag har jeg i dette galleri valgt at focusere på opstigningen til Rifugio Vittorio Emanuele, der er den vigtigste hytte under Gran Paradiso.
April måneds galleri: Forårsfornemmelser



  Tidligere nyhedsbreve:
22. marts 2016 I Washingtons skærgård
29. februar 2016 På jagt efter nye lejrpladser
25. januar 2016 Iran på vej mod et nyt turist-boom
2015 Nyhedsbreve 2015.