Navigation: Quicklink   
Start  > Vandring
 
 Opdateret 07-03-06  

Vandring

Udsigten over fjeldheden ovenfor Alesvagge 
under en af mine første vandreture i Lappland Der findes næppe nogen på denne klode som ikke har prøvet at vandre i naturen mindst én gang i sit liv, og for mange er det den første vandretur som har givet inspirationen til at fortsætte med at vandre, for at nyde naturens skønhed og for at få nogle oplevelser som man kan tage med hjem og se tilbage på med glæde, også længe efter at turen er afsluttet. Jeg husker selv min første lange vandretur da jeg som 17-årig vandrede alene ned over Kungsleden fra Abisko til Kebnekaise; det blev en tur som inspirerede mig til mange andre lange vandreture, hvilket sidenhen førte mig til de større bjerge og en tilværelse som bjergbestiger. Men vandringen er de rødder, som jeg vender tilbage til gang på gang, også selv om der ikke er store bjerge i området.
På vintervandretur ad skovvejene i 
Gribskov Og det gælder ikke bare mig, for ved en meningsmåling foretaget i år 2000 har det vist sig at henved 80% af den danske befolkning i det forgangne år på et eller andet tidspunkt har foretaget en vandretur af kortere eller længere varighed i den danske natur. Derved må den danske natur siges at være det mest benyttede af alle gratis fritidstilbud i Danmark, idet hverken biblioteker eller sportspladser bliver benyttet af et bare tilnærmelsesvist lige så stort antal af landets indbyggere.
Vandring op gennem rismarkerne i 
Arundalen, Nepal Når man så tænker på at det trods alt er begrænset, hvor meget natur vi rent faktisk har i Danmark, for det meste er der vel nærmere tale om kultur, med det præg vi har sat på landskabet gennem tiden, så er der vel også tre forhold som gør sig gældende i valget af vandringen som fritidstilbud. Dels er det ikke særlig omkostningskrævende, da man i princippet kan nøjes med et par gode vandresko. Dels kan man gøre det stort set hvor man vil, da der jo altid kan findes et rekreativt område i nærheden af ens bopæl. Og dels kan man bruge den tid man måtte ønske på det, lige fra en times spadseretur eller to i den nærmeste park, over en weekendtur i skov og langs strand med et vandrerhjem eller en campingplads som udgangspunkt, og til den lange trekkingtur i ubeboede egne med ingen anden luksus end den man har i rygsækken.
Vandring på Forchheimer Weg ovenfor 
Inntal, Østrig Jeg vil her i denne sektion af viaalpina.dk forsøge at give en inspiration til vandreture i udlandet såvel som i Danmark. En stor del af denne sektion udgøres af detaljerede rutebeskrivelser for mange af de vandreture jeg selv har foretaget, men det er også hensigten at der på et senere tidspunkt skal tilføjes sider med ideer til, hvordan man kan sammensætte sin udrustning og planlægge sin egen vandretur.

God tur !


Interne links:

Vandring i Danmark
Vandring i Sverige
Sverige på langs
Eksterne links:

Naturnet.dk
STF - Mer av Sverige