Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Verpeilspitze
 
 Uploaded 29-04-07  

Verpeilspitze    3425m

Verpeilspitze set fra Madatschjoch (SE) en septemberdag efter det første snefald. Foto: www.bergfotos.com.

Verpeilspitze er Kaunergrats fjerdehøjeste bjerg, og danner sammen med Wazespitze et perfekt makkerpar på hver sin side af Madatschjoch. Verpeilspitze er opbygget af stejle grater, og har i modsætning til Wazespitze ikke nogen gletscher der kan gøre tilgangen lettere. De fleste ruter bevæger sig op over stejl og ikke for fast klippe, og kun normalvejen over SE-graten bliver regelmæssigt besteget.

Førstebesteget: 1886 (SE-graten)
Kort: AV-Karte Blad 30/3 Kaunergrat
Fører: RR Ötztaler Alpen

A) SW-flanken og SE-graten fra Kaunergrat Hütte. 3 time, WS+, II+, 614hm.
  Normalruten op over SW-flanken har i nyere tid ændret sig noget, hvorfor den her omtalte rutebeskrivelse nødvendigvis må tages med et gran salt. Der er for nylig foretaget en markering af den bedste rute op gennem flanken, men markeringerne stopper inden topvæggen. Det er derfor - som altid - en god idé at søge aktuelle oplysninger på hytten om ruten inden bestigningen påbegyndes.
  Fra Kaunergrat Hütte, 2811m, følger man stien mod Madatschjoch op over moræneryggen, men drejer snart fra til højre og stiger op i det brede kar mellem Schwabenkopf og Verpeilspitze. Man følger markeringerne op mod SW-flanken af Verpeilspitze SE-grat og stiger op gennem en rende (snerende i forsommeren) til en lille scharte, hvorfra et bredt klippebånd fører op til graten bag SE-skulderen. Herfra klatrer man klippegraten, eventuelt lidt nedenfor til venstre (SW) og når derved frem til toppartiet, hvor markeringerne gradvis ophører. Toppartiet er noget stejlere, og man traverserer klippebånd til venstre, krydser flere stenrender og gennem en scharte mellem topvæggen og et spidst klippetårn (I-II+). I denne travers er der anbragt flere bolte, der også tjener til at vise vej. Man når således op på topgraten og følger denne til højre mod højeste punkt. Ialt 3 time i opstigning, 3 timer i nedstigning.Interne links:

Kaunergrat Hütte
Bjerghytter
Bjergbestigning i Pitztal
Generel information om Pitztal
Eksterne links:

Kaunergrat Hütte
Turistinformation Pitztal