Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Vordere Ölgrubenspitze
 
 Uploaded 29-04-07  

Vordere Ölgrubenspitze    3456m

Vordere Ölgrubenspitze med Weißseespitze i baggrunden, set fra Bliggspitze (NE).

Vordere Ölgrubenspitze er en lidt tilbagetrukket men meget imposant dobbelttop, som takket være sin fremragende udsigt hyppigt bestiges fra Taschachhaus. Normalruten går for det meste i objektivt sikkert terræn, idet al klatring foregår på graten.

Førstebesteget: 1876 (SE-graten)
Kort: AV-Karte Blad 30/2 Weisskugel
Fører: RR Ötztaler Alpen

A) SE-graten fra Taschachhaus. 4 timer, WS+, II, 1022hm.
  Der findes egentlig kun en enkelt rute på Vordere Ölgrubenspitze som bestiges hyppigt, og det er denne, som på nær en smule firn under Ölgrubenkopf bevæger sig over klippe på hele ruten.
  Fra Taschachhaus, 2434m, vandrer man ad en god sti mod SW til Sexegertenbach, der krydses på en bro. Nu fortsætter man op langs med bækken i retning af Sexegertenferner, men inden man når denne drejer man mod W og stiger op i retning af Ölgrubenjoch, frem til den lille sø nedenfor den hedengangne Hinter Ölgrubenferner, 2849m, 1 time. Her forlader man den markerede sti og stiger nu mod NW op gennem en bred grusrende til Ölgrubenkopfs SE-flanke. Man stiger op over denne 30 flanke med et delvist iset firnfelt og en kort snerende i toppen, til Ölgrubenkopf, 3392m, som dog ikke kan betragtes som en selvstændig top, men blot en skulder på Vordere Ölgrubenspitzes SE-grat, 1 time. Nu stiger man ud over graten ned i sadlen mod Vordere Ölgrubenspitze. Graten bliver her skarp og markeret, men rimelig let frem til topvæggen på Vordere Ölgrubenspitze (I). time. Her klatrer man mod venstre til en påfaldende rende, som man stiger op gennem og direkte til S-toppen og højeste punkt (II), time. Ialt 4 timer i opstigning, 2 time i nedstigning.
Bonus: Man kan fra S-toppen på time fortsætte ad graten videre til N-toppen, der er 5m lavere end S-toppen. Klippen bliver dog gradvist dårligere, og man holder sig nøje til gratkanten, II.Interne links:

Taschachhaus
Bjerghytter
Bjergbestigning i Pitztal
Generel information om Pitztal
Eksterne links:

Taschachhaus
Turistinformation Pitztal
Bestigning af Vd. Ölgrubenspitze - billedserie af Andy