Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Inners Barrhorn
 
 Opdateret 13-01-07  
Roccia Nera

Inners Barrhorn    3583m

Schöllihorn, Inners Barrhorn og Üssers Barrhorn set fra Säldgalen

Inners Barrhorn og Üssers Barrhorn set fra Säldgalen (SE) med Schöllihorn til venstre.

Inners Barrhorn er ikke helt så højt som Üssers Barrhorn, men nok det flotteste af de to Barrhörner. Inners Barrhorn er den letteste at nå af de to, og bestemt omvejen værd hvis man vandrer over Schöllijoch mellem Mattertal og Turtmanntal.

Førstebesteget: 1892 (SW-graten)
Kort: Blad 1308 St. Niklaus
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3, R.888ff

A) SW-graten fra Topalihütte via Schöllijoch. 3 timer, L+, 909hm.
  Normalvejen fra Topalihütte, der dog ikke er overvældende spændende.
  Fra Topalihütte, 2674m, fører en lille sti mod syd og ind i den blokmarksdækkede højdal Chella, som man krydser mod SW til en markant klippeblok på den modsatte grat (3020m), 1 time. Herfra traverseres et stejlt og løst hæng og man stiger man ned på den stort set spaltefri Schölligletscher, som man stiger op over til foden af Schöllijoch. Den direkte adgang til passet går op over en kort men stejl snecouloir, og der er i forsommeren 2006 etableret en mini klettersteig i klippen mod N. Den hastige nedsmeltning af sneen gør dog, at klettersteigen for tiden starter flere meter over sneen. På den ene eller den anden måde når man således op til Schöllijoch (3343m), 1 time. Herfra op over den lette og brede kam af grus og klipper til toppen af Inners Barrhorn, 45 min. Ialt 3 timer i opstigning, 2 timer i nedstigning.

B) SW-graten fra Turtmannhütte via Schöllijoch. 3 timer, L, 1064hm.
  Den letteste rute på Barrhorn.
  Fra Turtmannhütte, 2519m, fører en sti op til foden af Barrwang, en stejl klippevæg ved Brunegggletschers munding. Stien fører op gennem en tydelig couloir i væggen og op i en lille morænedal ovenfor. Man stiger op på den nordlige sidemoræne og følger denne til det store snefelt nedenfor Schöllijoch. Dette omgås mod nord, og over et lille klippeparti når man passet (3343m), 2 timer 15 min. Herfra op over den lette og brede kam af grus og klipper til toppen af Inners Barrhorn, 45 min. Ialt 3 timer i opstigning, 2 timer i nedstigning.

C) NW-graten fra Üssers Barrhorn. ½ time, L, 95hm.
  Denne rute laves udelukkende i forbindelse med en overskridning fra eller til Üssers Barrhorn.
  Fra Üssers Barrhorn, 3610m, stiger man ned over S-graten til sadlen mellem de to toppe og op ad NW-graten til Inners Barrhorn. Graten består af grus eller sne og byder absolut ikke på problemer. Ialt ½ time uanset retning.

Inners Barrhorn set fra Säldgalen

Interne links:

Topalihütte
Turtmannhütte
Bjerghytter
Bjergbestigning i Mattertal
Bjergbestigning i Turtmanntal
Generel information om Mattertal
Generel information om Turtmanntal
Eksterne links:

Topalihütte
Turtmannhütte
SAC bjerghytter
Turistinformation St. Niklaus