Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Schönbielhorn
 
 Opdateret 18-02-05  
Roccia Nera

Schönbielhorn    3472m

Schönbielhorn og Dent Blanche set fra Seickren ovenfor Stafelalp

Schönbielhorn med Dent Blanche i baggrunden set fra Seickren ovenfor Stafelalp (SE).

Schönbielhorn er på afstand ikke umiddelbart et bemærkelsesværdigt bjerg, men byder ikke desto mindre på en meget fin udsigt mod giganterne Matterhorn og Dent d'Hérens i syd. Schönbielhorn er det mest bestegne bjerg fra Schönbielhütte, og sydgraten er en fin tur for den mindre rutinerede.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1347 Matterhorn
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3, R.307ff

A) SW- og S-graten fra Schönbielhütte. 2 timer, L, 778hm.
  Den mest benyttede rute på bjerget er en ukompliceret vandring og scrambling over lette klipper ad en rute, hvor man på intet tidspunkt sætter foden på gletscher.
  Fra Schönbielhütte, 2694m, fører en god sti mod vest og let nedstigende til en græsbevokset moræne. Stien følger morænen, og hvor denne ophører fortsætter stien mod højre, krydser en lille bæk og når op på Schönbielgletschers østlige sidemoræne, som man følger til dennes top, 3042m, 1 time. Her ender stien, og man holder højden mod sydøst frem til P.3036, hvorefter man ad en let flanke stiger op på SW-graten. Nu fortsætter man op ad den lette grat til dennes møde med S-graten, og følger denne til toppen, 1 time. Ialt 2 timer fra Schönbielhütte, 1½ time i nedstigning.

B) N-graten fra Schönbielhütte. 2½ time, L, 778hm.
  En alternativ rute, der passerer gennem et mere afvekslende terræn. Med nedstigning ad den ovenstående rute et god bud på en ukompliceret overskridning af Schönbielhorn.
  Fra Schönbielhütte, 2694m, følger man rute A) til toppen af Schönbielgletschers østlige sidemoræne, 3042m, 1 time. Herfra stiger man i samme retning ud over den flade og stort set spaltefri Schönbielgletscher. Efter at have passeret nedenom Schönbielhorns W-grat ser man oppe til højre passet, der er laveste punkt mellem Schönbielhorn og Pointe de Zinal, samt den snecouloir der fører ned fra passet. Man stiger hen til foden af denne snecouloir og stiger op langs dennes venstre (S) bred ad platter og lette klipper til pashøjden, 3358m, 45 min. Nu følger man den lette nordgrat over store klippeblokke til toppen, ½ time. Ialt 2½ time i opstigning, 2 timer i nedstigning.

Schönbielhorn og Dent Blanche set fra Seickren ovenfor Stafelalp

Interne links:

Schönbielhütte
Bjerghytter
Bjergbestigning i Mattertal
Generel information om Mattertal
Eksterne links:

Schönbielhütte
SAC bjerghytter
Turistinformation Zermatt
Zermatt webcams