Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 17. februar 2022
 
 Uploaded 17-02-2022  

Seneste nyheder:

17. februar 2022 Tredje bestigning under bivuakturen i nordlige Wallis
  Jeg har gennem lang tid fulgt i halen på mig selv på en af mine sommerture i bjergene, for hvor jeg tidligere blot har lavet et samlet galleri med udvalgte billeder fra de bjergture jeg foretog i løbet af den sommer i bjergene syntes jeg også det var lidt dumt, at der derved var mange billeder som ikke blev taget i anvendelse. I stedet tænkte jeg at jeg ville lave en række gallerier, der hver og et beskrev de forskellige ture jeg foretog i løbet af den sommer, og det var nærliggende at tage fat i året 2003, da det var det eneste år, jeg på det tidspunkt endnu ikke havde bragt billeder fra.
Det startede jeg så med den 20. august 2019, hvor jeg havde udvalgt billeder fra en bestigning af Bielerspitze på grænsen melem Vorarlberg og Tirol. Og den bestigning blev i februar 2020 fulgt op med bestigningen af Hinter Jamspitze og forsøg på Getschnerspitze, i april 2020 fulgte gletscherturen op til Konkordiaplatz, i juli fulgte turen op til Topalihütte med forsøg på bestigning af Barrhörner, for endelig i oktober at omtale den første bestigning af en 4000'er med Jacob Klaris.
I februar 2021 fortsatte jeg så med bestigningen af Jegihorn, og i april var jeg i gallerierne nået ned til Martigny i bunden af Rhonedalen, hvor galleriet beskrev bestigningerne af La Crevasse og Pierre Avoi. Og nu fortsætter jeg den todages vandretur, hvor vi efter bestigningerne af La Crevasse og Pierre Avoi vandrede videre til Tête des Etablons.
Og det får mig også til at tænke på, at en sådan todages vandretur på nordkanten af Walliser Alpen også er en jeg burde kunne lave med min fysik efter de afsluttede knæoperationer. Dels fordi den ikke var så teknisk krævende og der ikke var behov for at slæbe på en større og tungere udrustning. Men alligevel var det muligt at foretage ikke færre end fire bestigninger - og dermed løfter jeg også sløret for at der i den nærmeste fremtid også vil blive koblet endnu en bestigning på gallerierne om den bivuaktur i Walliser Alpen.
Så lad mig med dette galleri vende tilbage til bivuakpladsen ovenfor Croix de Coeur, hvortil vi var nået efter den vellykkede bestigning af Pierre Avoi.
Februar måneds galleri: Videre til Etablons



  Tidligere nyhedsbreve:
14. januar 2022 Efter Mercedario og San Juan
2021 Nyhedsbreve 2021.