Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 11. december 2021
 
 Uploaded 11-12-2021  

Seneste nyheder:

11. december 2021 Gode minder fra Sydfrankrig
  I starten af 90'erne var jeg som så mange andre klatreinteresserede også kommet til Sydfrankrig, hvor klippen var mere fast end på det hjemlige Kullen og vejret også var betydeligt bedre. I første omgang havde jeg prøvet klatringen på de lange ruter af på bjerge i Urner og Berchtesgadener Alpen, men efter en første tur til Buis-les-Baronnies i Provence stod det mig klart, at dét var stedet. Ikke at det skulle afholde mig fra at holde mine primære ferier i de rigtige bjerge, men det var et rart sted at forsøge sig på mere teknisk udfordrende ruter.
Men det var samtidig begyndelsen til enden for Dansk Bjergklub, for de fleste andre, der klatrede i Sydfrankrig brugte det hverken til at dygtiggøre sig til de store bjerge eller til blot at blive bedre til at klatre på den sydfranske kalk. Næ, de ville hellere lave epoxyklatring på kunstige klippevægge.
Hvilket medførte etableringen af Københavns Klatreklub, som koncentrerede sig om klatring på den kunstige klatrevæg på Sundholm, et barn af Dansk Bjergklub, som med tiden blot voksede sig større og en snes år senere endte med at overtage Dansk Bjergklubs position som ledende indenfor dansk klatring.
Jeg var dog stadig en klatrer, der foretrak at klatre på gammeldags vis, udendørs og med selvplacerede sikringer. Omend jeg dog også satte pris på hvad jeg måtte komme forbi af faste bolte, men alligevel selv kunne vurdere hvis der var behov for ekstra sikringer - og kunne placere disse sikkert nok.
Med tiden aftog min interesse for klippeklatring - og bjergbestigning generelt, i og med at mit klassiske problem med at finde potentielle makkere til bjergture, der kunne interessere mig kom i vækst igen på grund af interesseforskydningen i dansk klatring og min deraf følgende manglende rutine. Og i 2007 var det sidste gang jeg var i Sydfrankrig med klippeklatring for øje.
Denne tur gik til et nyt område, Chateauvert i det sydligste Provence, og jeg har i november 2007 bragt mit første galleri derfra, Efterår i Verdon, med udpluk af billeder fra en dagtur vi lavede fra Chateauvert til Gorges du Verdon, og i oktober 2013 fortsatte jeg med mit andet galleri fra Chateauvert, Klatring i Chateauvert, som primært er eksempler på hvad klatring på dette sted kan byde på.
Jeg havde på behagelig vis lært, at et ophold i Sydfrankrig byder på mange andre goder end blot eminent klippeklatring. Blandt andet fortræffelig vin, men det er ikke et emne jeg har tilstrækkeligt med billeder om til at danne et separat galleri om vin. I stedet har jeg udvalgt billeder fra den løbetur jeg foretog på min første morgen fra campingpladsen i Correns, som var vores basis i den uge vi var i Sydfrankrig.
Så snør løbeskoene og løb med mig på en tur op i en sidedal til Argens-floden, en sidedal, der skulle vise sig at føre op til Col des Adrets.
December måneds galleri: Løb til Col des Adrets  Tidligere nyhedsbreve:
14. november 2021 En uge i Galicien med Alfredo
14. oktober 2021 Intet blik mod Turtmanntal
19. september 2021 Alene på fjeldet igen
29. august 2021 Bjergbestigning, løb og bondage med Paul
28. juli 2021 Indblik i azerbaijanernes frihedskamp
6. juni 2021 Sydpå over Ljusnan
12. maj 2021 Sidste party på Circle J
27. april 2021 Vandring gennem livet
4. april 2021 Vagtposter ved indgangen til Wallis
2. marts 2021 Udforskning i den australske bush
6. februar 2021 Wallis, et bjergområde, som jeg altid vender tilbage til
22. januar 2021 Spotlight på endnu et par Converses
2020 Nyhedsbreve 2020.