Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Pointe d'Ar Pitetta
 
 Uploaded 14-03-04  
Roccia Nera

Pointe d'Ar Pitetta    3133m

Pointe d'Ar Pitetta set fra le Vichiesso

Pointe d'Ar Pitetta set fra le Vichiesso (W).

Pointe d'Ar Pitetta ligger som en udløber af Weisshorn, på kanten mellem Ar Pitetta og Val de Zinal. Fra toppen af bjerget er der en vid udsigt, især til den enorme vestvæg på Weisshorn, men desværre er bestigningsruterne på Pointe d'Ar Pitetta ikke synderlig interessante.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1327 Evolène
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3

A) NW-graten fra Zinal via Roc de la Vache. 4 timer, L, 1458hm.
  Dette er den mest spændende rute på bjerget, der byder på interessante og afvekslende udsigter under bestigningen.
  Fra den sydlige ende af Zinal, 1675m, følger man asfaltvejen op mod øst mellem de nye etagebyggerier. Asfaltvejen bliver til en grusvej og senere en sti der fører stejlt op over græshængene mod øst til hytterne ved Le Chiesso og videre mod Combautanna. Man stiger dog ikke helt op til Combautanna, men hvor terrænet flader ud, 2479m, krydser man Torrent du Barmé og stiger op på Roc de la Vache, 2581m, 2 timer. Dette er et fantastisk udsigtspunkt højt over dalen og bestemt en pause værd. Fra Roc de la Vache stiger man direkte op på den meget slyngede NW-grat og følger denne over græs og blokke til højeste punkt, 2 timer. Man kan vælge at holde lidt til venstre for graten hvor man finder flere fotogene klatrepassager med Weisshorn som baggrundstæppe, ligesom man kan holde ud i W-flanken for at finde lettere terræn. Ialt 4 timer i opstigning, 2½ time i nedstigning.

B) E-graten fra Cabane d'Ar Pitetta. 2 timer, L, 347hm.
  Pointe d'Ar Pitetta er Cabane d'Ar Pitettas husbjerg, og herfra finder man den korteste og letteste rute.
  Fra Cabane d'Ar Pitetta, 2786m, stiger man mod NW over græs og ral til den markante moræne der kommer ned fra Col de Milon, hvorefter man følger morænen til passet, 2990m, ¾ time. Fra Col de Milon følger man klippegraten mod W, overskrider et par klippetårne eller omgår dem mod N og følger så den lette og brede grat til toppen, 1 time. Ialt 2 timer i opstigning, 1¼ time i nedstigning.

Pointe d'Ar Pitetta set fra le Vichiesso

Interne links:

Egen bestigning af Pointe d'Ar Pitetta
Cabane d'Ar Pitetta
Bjerghytter
Bjergbestigning i Val d'Anniviers
Generel information om Val d'Anniviers
Eksterne links:

Turistinformation Zinal