Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 27. februar 2014
 
 Uploaded 27-02-14  

Seneste nyheder:

27. februar 2014 En forsmag på Yellowstone
  På de første dage af denne tur til USA havde vi foreløbig været i Colorado og Utah, og efter at have besøgt Dinosaur National Monument og Flaming Gorge canyon og reservoir fortsatte vi nu i urets retning til Greys Lake, bag hvilken vi efter en lang køretur på grusvejene der nåede frem til Idaho, den næste stat i vores tur rundt om Wyoming.
Idaho er den 11. største stat i USA, målt på areal, men den har et indbyggertal, som ikke er meget større end København. Hovedstaden, Boise, er nogenlunde på størrelse med Odense, så det giver sig selv at der er masser af plads i Idaho. Højeste bjerg i Idaho er Borah Peak med en højde af 12.662 fod eller 3859 meter, så det er ikke i Idaho man finder nye 4000-metere til samlingen. Men lige på den anden side af statsgrænsen befandt der sig et stateligt bjerg, nemlig Grand Teton, og det bjerg ville vi da gerne kigge nærmere på.
Grand Teton er lige knap 4200 meter højt, og det er et bjerg, der kræver regelret klatring, så det var ikke et bjerg som stod på vores dagsorden. Men kunne man ikke klatre op på toppen af bjerget kunne man i det mindste nyde synet af det, og det viste sig så heldigt, at et andet bjerg på grænsen af Grand Tetons National Park var nemt tilgængelig fra vest, og dermed også fra Idaho, så det lå i kortene at vi skulle kigge lidt nærmere på det bjerg når vi kom til Idaho.
Bjergets navn er Table Mountain. og der findes i snesevis af bjerge verden over med det navn, blandt andre det berømte Table Mountain i Sydafrika og et andet bjerg af samme navn befinder sig i Aberdares bjergene i Kenya. Table Mountain i Tetons var et forholdsvis let bjerg at bestige, og vil du se mere om det kan jeg anbefale dig at klikke videre til denne måneds galleri.
Februar måneds galleri:  Fra Idaho til Tetons



  Tidligere nyhedsbreve:
27. januar 2014 Begyndelsen på en tur rundt om Yellowstone
23. januar 2014 Endnu et nyt tema blandt mine blogs
2013 Nyhedsbreve 2013.