Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 27. juli 2011
 
 Uploaded 27-07-11  

Seneste nyheder:

27. juli 2011 Den sidste rebledertur
  For ti år siden indførte Dansk Bjergklub, for at højne bjerginteressen og mulighederne blandt klubbens medlemmer, begrebet rebledertur, hvor en person fik udgiftsdækning for at organisere en tur af en uges varighed til et bjergmæssigt interessant område. Reblederen fik dækket sine udgifter til transport, lokaltransport og ophold, og skulle ikke nødvendigvis være med på turens aktiviteter, men dog sørge for at informere deltagerne om områdets muligheder, samt give den nødvendige rådgivning. Klubben dækkede halvdelen af udgifterne til turen, mens den anden halvdel blev dækket af turens deltagere i fællesskab.
Siden blev disse principper gradvist udvandet. Turens mål behøvede ikke længere at være et bjergmæssigt interessant område, blot der var muligheder for klatring, men til gengæld dækkede klubben nu alle de nævnte udgifter, og deltagerne skulle således ikke selv have penge op af lommen. Jeg havde været en af de første til at tage denne mulighed til mig, og organiserede hvert år ture til typisk Mattertal og Saastal i Schweiz.
I foråret 2010 blev bjergklubben de facto opslugt af Københavns Klatreklub, men jeg havde ikke vurderet effekten heraf, så derfor organiserede jeg en rebledertur til Saas Grund i juli samme år. Især da min rebledertur året før til Zermatt blev den mest besøgte tur af slagsen det år. Men turen til Saas Grund viste sig kun at få en eneste deltager, men jeg besluttede alligevel at gennemføre den, især fordi klubben i sig selv ikke havde format til at stå for sit eget traditionelle sommertræf, og min rebledertur derfor ville være klubbens eneste tilbud om en bjergtur for klubbens medlemmer. På grund af den begrænsede opbakning holdt jeg derfor ikke nogen rebledertur her i 2011, og det er højst tvivlsomt om jeg i fremtiden vil stå for andre reblederture for Dansk Bjerg- og Klatreklub.
Juli måneds galleri:  Dagtur til Kreuzboden



  Tidligere nyhedsbreve:
23. juli 2011 Vandring som nyt tema blandt mine blogs
30. juni 2011 På bjergtur i Kaukasus
30. april 2011 Endnu en etape på Hallandsleden
30. marts 2011 Et tilbageblik på Anhalter Bahnhof
2. marts 2011 Et spadestik i Rom
30. januar 2011 Ekspedition til Mercedario
2010 Nyhedsbreve 2010.