Navigation: Quicklink   
Start  >  Vandring  >  Sverige  > Bohuslän
 
 Uploaded 04-09-05  
Fæstningen udenfor Kungälv markerer ankomsten til Bohuslän

Vandring i Bohuslän

Bohuslän er et temmelig langstrakt landskab, der strækker sig nordpå fra Göteborg helt til norskegrænsen ved Svinesund. Bohuslän er forholdsvis smalt, klemt inde mellem kysten på den ene side og Dalsland og Västre Götaland på den anden. Bohuslän er mest kendt for sin udstrakte skærgård og terrænet er temmelig barskt med mange åbne klippepartier dækket af en mager skov hvor forholdene tillader det.

Fæstningen udenfor Kungälv markerer ankomsten til Bohuslän Fæstningen udenfor Kungälv markerer ankomsten til Bohuslän

Bohuslän er i sommerperioden ganske hyppigt besøgt, især af de mange sejlere der i den udstrakte skærgård finder utallige oplevelsesmuligheder. Bohuslän byder dog også på en af de mest spændende vandrestier som Sydsverige har at byde på. Bohusleden er den eneste vandrerute af betydning i Bohuslän, men den er så sandelig også et besøg værd. Bohusleden har en udstrækning af 370 km, hvoraf dog kun ca. 300 km ligger i Bohuslän. Bohusleden deles naturligt i to næsten lige store parter af Uddevalla, der ligger ca. halvvejs langs vandrestien.
Mit vandreprojekt Sverige på langs fører på Etape 11 igennem den sydlige del af Bohuslän fra Kungälv i syd til Lane nord for Uddevalla, denne etape følger den sydlige halvdel af Bohusleden i hele sin længde.

Bohusleden Bohusleden Bohuslän
Vandreruter i Bohuslän: Bohusleden - en 370 km lang vandresti mellem Göteborg og Strömstad. De første ca. 70 km forløber i Västra Götaland og vandrestien kommer ind i Bohuslän ved Kungälv, hvorfra den fører over Uddevalla til Strömstad. Et flot og afvekslende rute, med en række vindskydd undervejs. 96 km af denne rute udgør Sverige på langs' Etape 11 mellem Kungälv og Uddevalla, endvidere forløber mindre dele af Etape 10 og 12 også ad Bohusleden.Interne links:

Sverige på langs
Sverige på langs 10: Hindås-Kungälv
Sverige på langs 11: Kungälv-Uddevalla
Sverige på langs 12: Uddevalla-Mellerud
Allemansrätten
Eksterne links:

Bootsektorn.se om vandring i Bohuslän
Utsidan Debatfora om vandrestier i Sverige