Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 23. maj 2017
 
 Uploaded 23-05-17  

Seneste nyheder:

23. maj 2017 Vejen mod Amerika's ultimative løbemæssige udfordring
  Vi har netop haft Wonderful Copenhagen Marathon her i København i søndags, og selv om det er fire år siden at jeg selv sidst har løbet marathon, nemlig da jeg i 2013 løb marathon i Ottawa, og jeg nok ikke kan forvente at kunne løbe marathon igen i fremtiden, har jeg dog stadig interesse i denne aktivitet.
Så selv om det jo ikke rigtigt er noget jeg vi kunne bryste mig af i fremtiden, har jeg dog haft mange gode oplevelser med de ni marathons jeg trods alt har fået løbet. Vel nok det mest udfordrende marathon jeg har løbet er uden tvivl Pikes Peak Marathon i Colorado, som jeg gennemførte i 2006. Og det ikke bare fordi det løb fører op på toppen af Pikes Peak i over 4000 meters højde men fordi jeg takket være det løb kom til at bestige bjerget ikke mindre end tre gange.
Første gang jeg besteg Pikes Peak var derfor i 2005 hvor jeg besteg bjerget ikke bare for at få et bjerg mere på min liste men også for at finde ud af hvilken beskaffenhed ruten op havde. Jeg havde nemlig forinden hørt fra min løbekammerat Martin, at der der fandtes et løb, hvor man løb op på toppen af dette 4299 meter høje bjerg og ned igen - og kort efter jeg var vendt hjem igen fra Colorado blev det besluttet, at Martin og jeg skulle derover i 2006 for at løbe det løb.
Denne første bestigning beskrev jeg her på ViaAlpina i et separat galleri helt tilbage i 2006, og nu er tiden kommet til den næste bestigning. For da jeg kom med Martin til Colorado i 2006 ville han naturligvis også gerne danne sig sit eget indtryk af den sti vi skulle løbe op og ned ad. Hvilket vi så gjorde to uger før vi skulle løbe selve marathon'et
Dette løb vil jeg dog næppe kunne løbe igen, for siden 2006 har man ændret i kvalifikationen for overhovedet at kunne ansøge om deltagelse i løbet. Således at man i dag skal kvalificere sig ved deltagelse i nogen af de bjergløb som organisatoren står for. Men dog med den kattelem at man kan registrere sig som Rookie og blot sende dokumentation for gennemførsel af et andet officielt marathon på under seks timer indenfor de seneste to år.
Men i 2006 lykkedes det os at sikre os to af de dengang 1000 pladser der var til dette løb, der lokalt bliver kaldt "America's Ultimate Running Challenge". Og dette galleri viser denne træningstur som Martin og jeg foretog kort efter at vi begge var kommet til Colorado.
Maj måneds galleri: Klargøring til Pikes Peak  Tidligere nyhedsbreve:
24. april 2017 Mere end blot et vadested
20. april 2017 ViaAlpina i suspense
27. marts 2017 En lille bonustop i Iran
24. februar 2017 USA's nyvalgte præsident inspirerer til månedens galleri
24. januar 2017 Gallerierne får en chance mere
2016 Nyhedsbreve 2016.