Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 23. juni 2018
 
 Uploaded 23-06-18  

Seneste nyheder:

23. juni 2018 Under stadig konstruktion
  Forrige år havde jeg udvalgt et galleri om en bestigning i 2008 af det 185 meter høje Montjuïc-bjerg under en forlænget weekendtur til Barcelona. Men fandt dog hurtigt ud af, at der også var andre aktiviteter i byen, der var værd at beskæftige sig med end det bjerg.
Oppe fra toppen af bjerget bemærkede jeg straks La Sagrada Familia-katedralen, som jeg havde læst en del om hjemmefra, og absolut var et must-see sted når man var i Barcelona. Og idet jeg havde fire dages ophold i byen besluttede jeg hurtigt, at jeg ville bruge den næste dag på at besøge den katedral.
Jeg havde travet på Ramblaen og besøgt havnen i Barcelona på den første dag, og havde derfor ikke problemer med at finde frem til den hellige familie, som katedralen hedder når navnet oversættes fra catalansk. Og naturligvis er det trekløveret Josef, Jomfru Maria og deres enbårne søn Jesus, der er tale om, med fokus på de to sidstnævnte.
Det er dog ikke katedraler, kirker og andre religiøse byggerier, der optog min tid på det tidspunkt, for sædvanen tro var det jo stadig bjergbestigning der var i højsædet. Specielt i juni måned, hvor jeg få uger senere skulle fungere som ekspeditionsleder på den danske Gasherbrum ekspedition til Pakistan.
Men La Sagrada Familia-katedralen havde jeg trods alt hørt om, og da jeg aldrig havde været i Barcelona før og ikke vidste om jeg ville komme der igen, ville det være for tåbeligt at springe den katedral over, nu hvor jeg netop havde tid til at besøge den.
Derfor er dette galleri noget anderledes end de mange andre gallerier der ligger forud for dette, og hvor det aldrig har været kirker, katedraler og deslige der har været temaet. Men hvorfor egentlig ikke?
Så hvis du ikke har noget imod noget nyt vil jeg da foreslå, at du går en tur med indenfor i La Sagrada Familia, en katedral, der efter 136 år stadig er under konstruktion.
Juni måneds galleri: La Sagrada Familia



  Tidligere nyhedsbreve:
18. maj 2018 Waterloo i Värmland
12. april 2018 En skovtur i Grunewald
3. april 2018 De første 100 bjergbestigninger
15. marts 2018 Tilbageblik på Lappland
24. februar 2018 Mulighedernes land
24. januar 2018 Et nærmere kig på Yellowstones varme kilder
2017 Nyhedsbreve 2017.