Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 30. december 2014
 
 Uploaded 30-12-14  

Seneste nyheder:

30. december 2014 Japans højeste bjerg
  Det er efterhånden nogle år siden, at jeg repræsenterede Danmark ved de årlige generalforsamlinger i UIAA, men det er slut nu, hvor bjergklubbens efterfølger DBKK tilsyneladende ikke længere er interesseret i at have mig som medlem. Men mon ikke Jan Bønding igen varetager den danske stemme i UIAA på bedste vis? Jeg får jo ikke længere informationer om hvad der sker i UIAA, så jeg kan kun håbe på, at Danmark bliver varetaget på betryggende vis.
Men i ti år deltog jeg ved generalforsamlingerne i UIAA, og i de fleste år repræsenterede jeg Danmark ved mødet. Disse generalforsamlinger var en fortrinlig lejlighed til at danne mig mit eget indtryk af, hvordan det stod med bjergbestigningen i værtslandet, og det gav mange gode oplevelser, som man ikke kan læse af generalforsamlingsreferatet. For ofte blev disse generalforsamlinger afholdt et sted, hvor man kunne få en hands-on oplevelse på de lokale bjerge.
Et sådant tilbud var der ved generalforsamlingen i 2007, som dette år var blevet henlagt til Japan. Og Japan havde altid været noget særligt for mig, og det ikke bare fordi jeg aldrig havde været i Japan før. Så jeg benyttede lejligheden til at bestige hele to bjerge i forskellige egne af Japan i løbet af de ti dage, jeg var i Japan.
Jeg har tidligere, for nogle år siden, beskrevet den dagtur jeg foretog sidst i perioden, hvor jeg tog til Kamikochi for et bestige et enkelt bjerg, Yake-dake, i disse "Japanske Alper", men selv om bestigningen her blev en succes, dermed forstået, at jeg kom på toppen, så var der ikke så megen oplevelse af den tur, som mestendels fandt sted i strømmende regn.
Jeg havde dog lidt bedre held med den første tur, som skulle være min indledning af turen til Japan, for på denne tur havde jeg intet mindre end Japans højeste bjerg, Mount Fuji, for øje. Denne tur foretog jeg dog ikke alene sådan som jeg gjorde ved den afsluttende tur til Kamikochi, men sammen med min portugisiske ven og kollega, José Basto fra Porto. Det blev en meget spændende tur, hvor bestigningen var planlagt til at skulle finde sted over et helt døgn, så der ville ikke blive så meget søvn.
December måneds galleri:  Til toppen af Mt Fuji  Tidligere nyhedsbreve:
27. november 2014 Den lange forberedelse til en vandretur
30. oktober 2014 Første telttur med overnatning siden blodproppen
28. september 2014 Tre nye gallerier
30. juni 2014 Nebraskas højeste punkt
25. maj 2014 Fra Mount Rushmore til Harney Peak
28. april 2014 Besøg ved Little Bighorn
31. marts 2014 Supervulkanen Yellowstone
27. februar 2014 En forsmag på Yellowstone
27. januar 2014 Begyndelsen på en tur rundt om Yellowstone
23. januar 2014 Endnu et nyt tema blandt mine blogs
2013 Nyhedsbreve 2013.